SYLVECO Regenerujący krem do stóp
Pełny opis SYLVECO Regenerujący krem do stóp
Kosmetyk w 100% naturalny - nie zawiera konserwantów, barwników i sztucznych zapachów.
Działanie:
- przywraca pękającej skórze właściwy poziom nawilżenia
- skutecznie likwiduje wszelkie zrogowacenia, zgrubienia, odciski
- łagodzi podrażnienia i zaczerwienienia
- intensywnie regeneruje szorstką, zniszczoną skórę
- gwarantuje natychmiastowy efekt wygładzenia
- regularne stosowanie kremu pozwala odzyskać stopom naturalny, zdrowy wygląd
Sposób użycia: niewielką ilość kremu nanieść na skórę i delikatnie wmasować.
Skład:
- Woda,
-
Olej z pestek winogron (Vitis Vinifera Oil, Grapeseed Oil) otrzymywany jest z nasion winorośli właściwej. Posiada bardzo wysoki poziom nienasyconych kwasów tłuszczowych (powyżej 90%), jest bogatym źródłem witaminy E, zwanej witaminą młodości (do 120 mg/100 g). Ponadto zawiera również flawonoidy, witaminy A i B6, resweratrol, minerały i lecytynę. Olej ten jest całkowicie przyjmowany i wchłaniany przez skórę, nie pozostawia nieprzyjemnie tłustej powierzchni. Zastosowanie oleju: dzięki wysokiej zawartości witaminy E wykazuje działanie przeciwrodnikowe, hamuje procesy starzenia skóry, polecany jest szczególnie do skóry dojrzałej, ma właściwości kojące i łagodzące, przyspiesza regenerację naskórka i rozświetla cerę, jako delikatny emolient wygładza, lekko natłuszcza i nawilża skórę, przeciwdziała powstawaniu zaskórników, ma działanie tonizujące i przeciwzapalne, poprawia napięcie i jędrność skóry, z uwagi na to, że jego skład przypomina strukturę lipidową skóry, wzmacnia jej naturalną barierę ochronną.
-
Olej sojowy (Glycine Soja (Soybean) Oil) jest wytwarzany z nasion soi zwyczajnej. Stanowi cenne źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, ponadto zawiera dużą ilość flawonoidów, lecytyny, fitosteroli i witaminy E. Właściwości oleju: odbudowuje naturalną barierę ochronną skóry, przywraca jej poziom właściwego nawilżenia, jest dobrze wchłaniany, wygładza i uelastycznia, zalecany jest do każdego rodzaju skóry, dzięki zawartości witaminy E posiada właściwości silnie antyutleniające, łagodzi stany zapalne skóry (AZS, łuszczyca, egzemy), przyspiesza gojenie podrażnień, reguluje nadmierne wydzielanie łoju oraz zmniejsza rozszerzone pory.
-
Wosk pszczeli (Cera Flava, Beeswax) otrzymuje się z plastrów woskowych wytwarzanych przez pszczoły Apis mellifica. Stanowi on wydzielinę gruczołów znajdujących się po stronie brzusznej odwłoka owada. Wosk jest żółtą masą stałą, w jego skład wchodzą głównie estry kwasów tłuszczowych, alkohole woskowe, sterole i karotenoidy. Właściwości wosku: jest częstym składnikiem pomadek i ochronnych balsamów do ust, uelastycznia, wygładza i zmiękcza skórę, nadaje włosom połysk, wykazuje działanie bakteriobójcze, doskonale natłuszcza, stanowi barierę ochronną i zapobiega wysuszaniu skóry.
-
Masło Shea (Butyrospermum Parkii (Shea Butter) Fruit), inaczej masło karite, jest wytwarzane z owoców drzewa masłowego (masłosza). Zawiera w swoim składzie kwasy tłuszczowe oraz witaminy A, D, E i F, a także lateks. Masło karite ma postać dość twardej masy, która staje się płynna pod wpływem temperatury ciała. Właściwości masła: charakteryzuje się wysoką zawartością składników niezmydlających się, dlatego długo pozostaje w warstwach skóry - trudno go zmyć mydłem lub wodą, chroni i wzmacnia cement komórkowy warstwy rogowej skóry, przez co poprawia się jej elastyczność, jest naturalnym filtrem, chroniącym przed niekorzystnym działaniem promieniowania UVA i UVB, występujące w nim substancje posiadają właściwości gojące rany i zmiękczające skórę, zapobiega pierzchnięciu i pękaniu skóry, zmniejsza świąd, dobrze natłuszcza skórę, co jest bardzo istotne w przypadkach alergii, łuszczycy i dermatoz, używane jet do pielęgnacji włosów, zapobiega tworzeniu się łupieżu.
-
Olej arganowy (Argania Spinosa (Argan) Nut Oil, Argan Oil) wytłacza się z nasion drzewa arganowego, występującego w południowo-zachodniej części Maroko. Składa się w 80% z nienasyconych kwasów tłuszczowych, co nadaje mu szczególne właściwości pielęgnacyjne. Ponadto zawiera sporą ilość witaminy E (do 670 mg/100 g), pilofenole i sterole (stigmasterol, spinasterol, schotenol). Posiada pomarańczowy kolor oraz delikatny orzechowy zapach. Właściwości oleju: jest nazywany eliksirem młodości o silnym działaniu regenerującym skórę, stąd wykorzystywany jest do produkcji przede wszystkim kosmetyków przeciwstarzeniowych, gdyż chroni przed przedwczesnym pojawianiem się zmarszczek, łagodzi objawy alergii, egzemy, trądziku i poparzeń słonecznych, chroni naskórek przed wysychaniem, uspokaja podrażnioną skórę, wygładza, poprawia elastyczność skóry, odbudowuje płaszcz hydrolipidowy, chroni tkankę łączną, neutralizuje wolne rodniki, wzmacnia włosy i paznokcie, można go stosować jako olejek do opalania, masażu i kąpieli.
-
Olej ze słodkich migdałów (Prunus amygdalus dulcis (Sweet Almond) Oil) wytłacza się z nasion owoców drzewa migdałowego (odmiany słodkiej, migdału zwyczajnego). Jest bogaty w kwasy tłuszczowe, proteiny, sole mineralne, witaminy z grupy B, a także A, D i E. Posiada bursztynowy kolor oraz lekki charakterystyczny zapach. Właściwości oleju: jest środkiem wyjątkowo delikatnym, neutralnym, nie powoduje alergii, poleca się go w pielęgnacji niemowląt i dzieci, przeciwdziała pojawieniu się rozstępów, dlatego jest szczególnie zalecany kobietom w ciąży, w trakcie i po kuracjach odchudzających, łatwo wnika w skórę, ma bardzo wysokie zdolności jej nawilżania i wygładzania, zmiękcza i odżywia skórę, rozprowadzony nie daje efektu ciężkości, znakomicie pielęgnuje skórę wrażliwą, suchą i bardzo suchą (u ludzi w podeszłym wieku), przeciwdziała starzeniu się skóry, wspomaga leczenie egzemy, łuszczycy, AZS, stanowi doskonałą odżywkę do suchych i zniszczonych włosów, nadaje im połysk i zapobiega rozdwajaniu się końcówek.
-
Olej laurowy (Oleum Lauri, Laurus nobilis Oil) wytwarzany jest z liści wawrzynu szlachetnego (drzewa laurowego). Posiada ciemnozieloną barwę oraz intensywny zapach. W temperaturze pokojowej ma stałą konsystencję, natomiast pod wpływem ciepła topi się. W składzie występują gównie związki z grupy terpenów (m.in. cyneol, geraniol, eugenol). Zastosowanie olejku: dzięki właściwościom rozgrzewającym zmniejsza bóle stawów i napięcie mięśni, rozszerza drobne naczynia krwionośne, może być stosowany w przypadku zwichnięć i opuchnięć ścięgien, jest pomocny w leczeniu trądziku i stanów zapalnych skóry - działa oczyszczająco, ściągająco, bakteriobójczo i bakteriostatycznie, skutecznie likwiduje łupież, świerzb i inne choroby grzybicze, zawarty w oleju chlorofil wspomaga gojenie raz i łagodzi objawy łuszczycy, pielęgnuje włosy i paznokcie.
-
Betulina jest związkiem znanym od ponad 200 lat. Jest jedną z pierwszych substancji wyodrębnionych z materiału roślinnego, jej izolacji z kory brzozy dokonał na drodze sublimacji Lowitz, w 1788 roku. Betulina, C30H50O2, trójterpen lupanowy, występuje w ponad dwustu gatunkach roślin, ale największe jej ilości znajdują się w zewnętrznej warstwie kory białych gatunków brzóz. Zawartość betuliny w korze brzozy może wahać się od 20 do 30% i jest ona zlokalizowana w postaci krystalicznych skupisk w warstwie korowej, w dużych cienkościennych komórkach powstających na wiosnę. To od obecności betuliny pochodzi białe zabarwienie tych drzew. Betulina jest cennym składnikiem pudrów toaletowych i kosmetyków. Sam związek jak i wyciąg z kory brzozowej mogą być stosowane do pielęgnacji skóry i włosów. Betulina, jako związek chemiczny, skutecznie zapobiega pojawianiu się zmian barwnikowych w skórze, które mogą prowadzić do rozwoju czerniaka. Badania kliniczne potwierdzają również wysoką skuteczność betuliny w redukowaniu znamion dysplastycznych oraz zmian typu rogowacenia słonecznego. Jako naturalny antyoksydant chroni przed wolnymi rodnikami i czynnikami rakotwórczymi oraz przyśpieszającymi starzenie skóry. W przypadku atopowego zapalenia skóry oraz łuszczycy betulina zmniejsza zmiany skórne, obrzęki oraz likwiduje objawy świądu. Jest także regulatorem wydzielania łoju, ma właściwości przeciwzapalne, hamuje też rozwój bakterii trądzikowych Escherichia coli i Staphylococcus aureus (gronkowiec złocisty). Jest wykorzystywana w leczeniu przewlekłych wyprysków (egzema) oraz trądziku pospolitego, różowatego i sterydowego. Betulina silnie pobudza syntezę kolagenu i elastyny w skórze, a także reguluje gospodarkę lipidową i wodną skóry, zapobiega więc powstawaniu cellulitu, poprawia jej ukrwienie i koloryt.
-
Stearynian sodu
-
Kwas cytrynowy
-
Ekstrakt z aloesu (Aloe Barbadensis Extract, Aloe Vera Extract) otrzymuje się z liści aloesu. Znajdują się w nim następujące związki: aloina, aloinozydy, aloe-emodyna, a także polisacharydy, białka, aminokwasy, żywice, antrazwiązki, kwasy organiczne (bursztynowy, cynamonowy), naturalny kwas salicylowy, lupeol, minerały oraz witaminy (A, grupa B, C, wszystkie rozpuszczalne w wodzie). Właściwości ekstraktu: dzięki obecności kwasu salicylowego działa przeciwbólowo, przyspiesza gojenie się ran, stymuluje komórki do szybszej regeneracji, posiada właściwości przeciwzapalne, koi, łagodzi zaczerwienienia i podrażnienia, wykazuje działanie antyseptyczne, przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze, zmniejsza świąd w przypadku ukąszeń owadów, wspiera funkcje fibroblastów - komórek skóry odpowiedzialnych za produkcję kolagenu i elastyny, zapobiega wypadaniu i powoduje szybszy wzrost włosów, wzmacnia cebulki.
-
Olejek rozmarynowy (Oleum Rosmarini, Rosmarinus Officinalis Oil, Rosemary Oil) pozyskuje się z krzewu rozmarynu. Zawiera głównie eukaliptol, borneol, estry borneolu, kamforę, pinen, verbenon, terpineol, kamfen, eugenol. Właściwości olejku: hamuje rozwój bakterii i grzybów patogennych, powoduje przekrwienie skóry, jej rozgrzanie i miejscowe znieczulenie, co daje efekt przeciwbólowy i przeciwświądowy, przyspiesza regenerację chorych tkanek, usuwa z nich szkodliwe metabolity, jest silnym antyutleniaczem, posiada również właściwości przeciwzapalne, antymutagenne, przeciwhistaminowe, zmniejszając objawy alergii.
INCI: Aqua, Grapeseed Oil, Glycine Soja (Soybean) Oil, Beeswax, Shea Butter, Argania spinosa Kernel Oil, Prunus amygdalus dulcis (Sweet Almond) Oil, Laurus nobilis oil, Betulin, Sodium Stearate, Citric Acid, Aloe Vera, Rosmarinus Officinalis Oil.
Pojemność: 75 ml.
Przebadany dermatologicznie. Numer w rejestrze KSIoK: RK/277306/2010.
Opinie o produkcie SYLVECO Regenerujący krem do stóp
Dodaj swój komentarz
Napisz o Twoich doświadczeniach, zarówno pozytywnych jak i negatywnych.
Czy decyzja o zakupie była słuszna?
- produkt nie ma jeszcze opinii... Twoja może być pierwsza!
Informacje o zmianie cen produktu
Jeżeli chcesz być informowany o zmianach cen na bieżąco podaj swój adres email
Dodatkowe informacje
-
Ceny przesyłek
- List priorytet Poczta Polska -
6,00 zł
- Priorytet Poczta Polska -
11,00 zł
- Priorytet pobranie Poczta Polska -
13,50 zł
- List priorytet Poczta Polska -
6,00 zł
-
Dane kontaktowe
- sklep: MEDANET zdrowie i uroda
- telefon: (0)
- tel. komórkowy: 662-490-190
- strona kontaktowa »
Producent: SYLVECO
Produkty podobne
-
-
Betuleco (Cortex Betulae)
cena: 73.80
-
-
Brzozowy balsam do ciała z betuliną
cena: 34.28
-
-
ALPENBALM Balsam z sadła świstaka 60g
cena: 21.35
-
-
Nano Gold
cena: 26.24
-
-
Żel do kąpieli i pod prysznic...
cena: 139.43
-
-
Balsam do ust PAMPELMUSE
cena: 38.53
-
-
Kolagen Naturalny Platinum
cena: 147.00
-
-
Nano Silver
cena: 22.51


Proszę czekać...